250 ОРИЕНТИРОВЧИ СЕ БОРИХА ЗА КУПАТА НА ВЕСТНИК „ЕХО“

20/10/2021

250 ОРИЕНТИРОВЧИ СЕ БОРИХА ЗА КУПАТА НА ВЕСТНИК „ЕХО“

През октомври т.г. Природен парк  „Шуменско плато“  бе домакин на три престижни състезания по ориентиране: Държавен шампионат по нощно ориентиране за купите на в. „Ехо”, „Маратон“ и купа „Шумен“. В тях се включиха близо 800 ориентировачи. Състезанията се проведоха в района на Стария град и м. „Букаците“. Организатори на събитието бяха клубът по ориентиране „Мадарски конник“ – Шумен, Българската федерация по ориентиране (БФО) и община Шумен. Петър Доганов и Тодор Пелев бяха съставили интересни маршрути с дължина от 1,1 км до 18,4 км. за различните възрасти и дисциплини. Надпреварата  бе индивидуална и отборна и в нея участваха състезатели на възраст от 14 до 75 години.

Държавното първенство по нощно ориентиране премина при тежки метеорологични условия – дъжд, мъгла и ниски температури. Това не попречи на  250 състезатели от 36 клуба от страната да преминат по трудните трасета.

БТС осигури купите за награждаване на комплексните отборни победители.  Носители на 60-та юбилейна купа на вестник „Ехо“ станаха ориентировачите от СКО „Бегун“ – Варна (228 т.), второ място заеха колегите им от СКО „Север“ – Плевен (158 т.), а трето – СКО „Узана“ – Габрово (133 т.)

В трите състезания отделните възрастови групи излъчиха свои  победители. Повече информация можете да намерите в сайта на Българската федерация по ориентиране: www.bgof.org

Btsbg.org © 2023 All rights reserved