БАЛКАНСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛАНИНСКО ОРИЕНТИРАНЕ В ОХРИД 2018

12/10/2018

 

От 28-ми до 30-ти септември в град Охрид, Македония се проведе Балканското състезание по планинско ориентиране с организатори Федерацията по планински спортове на Македония и Балканският планинарски съюз (БПС). На откриването присъства проф. Йовица Угриновски - председател на БПС. Сред присъстващите бе и делегация от БТС с г-жа Зорница Радонова - изпълнителен секретар на БТС, и г-н Георги Петров, член на УС на БТС. Домакините много радушно и с топло чувство посрещнаха гостите от България, показаха им природните, куртурните и исторически забележителности на града. Беше потвърдено взаимното задоволството от досегашните полезни контакти и изразена надежда за още по-активни съвместни дейности в бъдеще. 

Самото състезание премина по 12 км дневно трасе и 7 км нощно трасе, при много ясен регламент за вързастово участие на състезателите, които бяха разделени на 4 категории: пионери, младша възраст, старша възраст и ветерани. Съответно и маршрутите бяха съобразени по дължина с тях.  

Следващото Балканско състезание по планинско ориентиране през 2019 г. ще бъде в Босна и Херцоговина, а през 2020 г. домакин ще е България. Това е и годината, когато ще честваме 125-годишния юбилей на организираното туристическо движение в България, така че събитието чудесно ще се вмести в празничиня календар на БТС.

Btsbg.org © 2022 All rights reserved