БТС на международното туристическо изложение 2019

18/02/2019

 

И тази година БТС имаше свой щанд в поредното 36-то издание на международното туристическо изложение “Ваканция&Спа експо” в София с участието на ТД „Мотен”-София, ТД ”Орфей 1970”- гр. Девин, ТД “Купена”- гр. Пещера, ТД “Родопея”- с.Ягодина.  Те представиха материали за своята дейност и за интересните културни, природни и исторически забележителности в своите региони. Изложението се проведе от 14 до 16 февруари под патронажа на Министерството на туризма. Това е най-престижният туристически форум у нас и на Балканите. Началото на изложението по традиция бе дадено с приветствено слово към участниците от министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова. Тя пожела успех на всички участници и изрази увереност, че България ще покаже възможно най-пълно възможностите си като целогодишна туристическа дестинация и в този смисъл се обърна и към представителите на дипломатическите мисии у нас да станат посланици на българския туризъм в своите страни. Наблягайки на силния  сезон през изминалата година, тя представи и инициативата на министерството на туризма за тази година - “Естествено България: 2019  - година на вътрешния туризъм”, която има за цел да насърчи притокът на туристи към малко познати места в страната ни.

В изложението тази година участваха над 370 фирми от 25 страни. Приятно впечатление направиха българските общини и фирми с колоритните си щандове, на които  бяха представени богатството и самобитността на българския бит, култура, природа и национална кухня. Силно присъствие имаха и малките общини: Банско, Берковица, Брацигово, Дряново, Трявна, Поморие, Приморско, Царево, Вършец, Ивайловград, Разлог и др.

Традиционно силно присъствие имаха нашите съседи от Сърбия, Северна Македония, Хърватска, Гърция, Турция, Румъния. За първи път тази година имаше и представители на Виетнам и Литва.

 

Искра Чернева

Btsbg.org © 2019 All rights reserved