БТС ПОЛУЧИ ПОРТРЕТ НА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ

27/03/2023

            На 23 март 2023 г. изпълнителният секретар Лъчезар Лазаров, проф. Атанас Георгиев – член на УС, и експерти от Централния съвет се срещнаха с представители на родолюбивия проект „Алманах на просветителите“, реализиран по програма Дебюти 2022 г. с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура" - координаторът Мартин Карагеоргиев, младата художничка Селен Петкова и нейният ръководител Стефан Стефанов.

            На  срещата Селен Петкова подари на Сдружение „Български туристически съюз“ портрет на Алеко Константинов. Събитието бе свързано с честването на 160 години от рождението на видния български писател и общественик Алеко Константинов, основател на организираното туристическо движение в България и патрон на БТС. Портретът е трети в поредицата на алманаха след Свети Патриарх Евтимий и Апостола на свободата – Васил Левски.

Изпълнителният секретар на БТС Лъчезар Лазаров благодари от сърце на екипа на проекта и подчерта, че БТС е отворен за дългосрочно сътрудничество. Журналистите, които отразиха  церемонията по връчването на портрета, получиха картички с образа на Алеко Константинов със специално послание от автора.

             Обсъдени бяха бъдещи съвместни инициативи, които да насочат вниманието на широки кръгове от българското общество и международната общност към българската култура, изкуство, история, красивата ни природа, масовия пешеходен туризъм и ролята им за физическото и духовното здраве на нацията.

           

 

 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved