БТС СТАНА ЧЛЕН НА АСОЦИАЦИЯТА НА ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛ В БЪЛГАРИЯ

26/10/2021

БТС СТАНА ЧЛЕН НА АСОЦИАЦИЯТА НА ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛ

В БЪЛГАРИЯ

 

           

            Сдружение “Български туристически съюз” и “Асоциация на индустриалния капитал в България” ( АИКБ), си стиснаха ръцете за сътрудничество и обща дейност. На 15 октомври по време на заседание на Националния съвет на АИКБ, БТС бе приет за техен член. Друга организация, която също бе приета е “Български съюз по балнеология и СПА туризъм” ( БСБСПА).

            Малко по-късно – на 20 октомври, бе подписан меморандум с БСБСПА, като двете страни се обединиха около желанието си да развият и популяризират различните видове туризъм, които ползват природния ресурс на страната ни, като климат, минерални води и  други. Ще се търсят съвместни похвати за насърчаване на спортно-туристическите дейности и планинарството.

Първата обща дейност между БТС и АИКБ е предложението за нова образователна специалност към Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО), която е свързана с професия “Хижар”. Оказва се, че тази професия липсва в Националния класификатор на професиите и длъжностите” и Държавен образователен стандарт за нея не е създаван.

Btsbg.org © 2023 All rights reserved