БТС връчи годишните награди за 2017 година

18/12/2017

За трета поредна година на 16 декември Българският туристически съюз връчи годишните награди в отделните категории. Церемонията бе съпътствана с Коледен концерт на хор „Планинарска песен – Филип Аврамов”. Отбелязана бе и 20-годишнината от смъртта на маестро Филип Аврамов. С Химна на БТС „Балкани, дигайте се” и „Отче, наш” певците отправиха Коледен благослов към всички присъстващи в залата на Съюза на юристите, сред които бяха експредседателят на БТС проф. Иван Лалов, Председателят на Сдружението на туристическите хорове Димитър Гочев, алпинистката Елисавета Първанова и разбира се ръководството на БТС в лицето на Председателят доц.д-р Алексей Стоев, който връчи наградите, и Изпълнителният секретар Зорница Радонова.

С Плакети за особени заслуги за развитието на алпинизма бяха отличени алпинистите Боян Петров и Атанас Скатов. По уважителни причини те не присъстваха на награждаването и техните награди бяха получени от Елисавета Първанова, която пое ангажимент да им ги даде.

В категория „Партньорство с държавната власт” наградата получи Областна управа Ловеч – за добра съвместна работа по стопанисването и управлението на туристическите обекти в областта.

В Категория „Партньорство с местната власт” наградата бе връчена на представител на община Гоце Делчев, който да я предаде на кмета Владимир Москов, който бе отличен за приноса си в поддържане на туристическите обекти и развитието на туризма в общината.

В Категорията „Партньорство с Националните и природни паркове” наградата получи директорът на Национален парк „Пирин” Росен Баненски – за добрата съвместна дейност на Парковата дирекция с хижарите на туристическите обекти на БТС на територията на парка.

Наградата „Най-добро туристическо дружество” бе връчена на председателя на ТД „Орлово гнездо” – гр. Казанлък Жельо Желев за много добра работа по привличане на ученици и младежи в туристическите дейности.

За най-добра хижа бе обявена хижа „Планинец” към ТД „Урвич”, която е с подменен покрив, нови санитарни възли и бани, преустроени стаи, предлагащи уют за туристите и топло посрещане от хижарката Боянка Желева.

Наградата „Най-добър обект от Националното движение „Опознай България – 100 НТО” бе дадена на Бачковския манастир „Св. Успение Богородично”, а отличен в категория „Обект от 100-те НТО с най-много харесвания” бе Музей „Кольо Фичето” в гр. Дряново.

В категория „Най-добро партньорство в териториалното популяризиране на Националното движение „Опознай България – 100 НТО” награда бе присъдена на Фирма „Дар – Велико Търново” ЕООД с управител Румяна Христова.

Като най-добър туристически хор бе отличен хор „Дунавско ехо” – гр. Русе, който има богат репертоар и привлича млади певци в състава си.

По време на тържеството символично бяха връчени  на Румяна Христова и Миглена Джундрикова ключовете на двата автомобила „Дачия”, спечелени от Томболата на Националното движение „Опознай България – 100 НТО”.

На финала на церемонията по връчването на Годишните награди на БТС за 2017 година Председателят на БТС доц.д-р Алексей Стоев поздрави присъстващите с наближаващите Коледно-новогодишни празници и им пожела много здраве и да бъдат все така устремени последователи на традициите, завещани ни от основоположниците на организираното туристическо движение.

Btsbg.org © 2024 All rights reserved