БТС връчи годишните си награди

13/12/2016

  На 10 декември от 11.00 ч. в залата на Съюза на юристите в България (ул. „Пиротска" № 7) доц. д-р Алексей Стоев, председател на Българския туристически съюз и Веселин Цанков – изпълнителен секретар на БТС, връчиха ключовете на двата леки автомобила на участници в томболата на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта. „Дачия Сандеро" спечели Владимир Радославов Тодоров от София, а „Дачия Логан" – Камен Иринчев Иринчев от град София. По време на тържеството алпинистът Боян Петров бе удостоен от Българския туристически съюз с Медал за особени заслуги. За 2016 година традиционно връчваните годишни награди на БТС са в следните категории:

1. Партньорство с държавната власт
Наградата е за Областната управа, гр. Смолян – за личния принос на областния управител г-н Недялко Славов по прехвърлянето на застава на МВР на БТС и Туристическо дружество „Карлък".

2. Партньорство с местната власт
Наградата е за Община Казанлък и г-жа Галина Стоянова, кмет на общината - за принос в организацията и провеждането на Националния преглед на туристическите умения и сръчности за ученици за приз „Кристален еделвайс".

3. Партньорство с националните и природните паркове
Наградата е за Национален парк „Рила" - за добра съвместна работа и съдействие за извършване на туристическата маркировка на територията и в подстъпите към парка.

4. Партньорство със средствата за масова информация
Наградата е за Информационна агенция БГНЕС - за активно отразяване проявите на Българския туристически съюз.

5. Най-добро туристическо дружество
Наградата е за туристическо дружество „Сърнена гора", гр. Стара Загора - за активна работа с подрастващи и учащи се и привличането им към туристическите идеи, както и за най-голям брой обучени планински водачи, инструктори по туризъм и организатори на туристическата дейност в училище.

6. Най-добра туристическа хижа
Наградата е за хижа „Мальовица", която за кратко време обнови спалния инвентар и поддържа добра чистота, създавайки уютна атмосфера за пребиваващите в нея туристи.

7. Категория „Най-добър обект от Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта"
Наградите в тази категория са две:
- за Троянската света обител „Успение Богородично", с. Орешак – средище на величието и непреходността на българския дух чрез богатата палитра от ценни средновековни икони и произведения на живописта, което я превръща в желано място за посещения и отдих.
- за Регионалния исторически музей в гр. Шумен и обектите към него – Национален историко-археологически резерват „Плиска" и Национален историко-археологически резерват „Мадара" – Мадарски конник. В Регионалния исторически музей – един от най-големите музеи в България - се съхраняват над 150 000 експоната от петото хилядолетие преди новата ера.

8. Най-добър туристически хор
Наградата е за Дамски хор „Божур" към Туристическо дружество „Камъка" в гр. Горна Оряховица с художествен ръководител Йордан Дремов. Певческият състав е с проспериращ професионализъм и богата музикална програма.

9. Сътрудничество с учебни заведения за обучение на кадри за БТС
Наградата получи Колежът по туризъм в гр. Благоевград.

„В края сме на една доста трудна година, през която имаше и успехи, но имаше и падове. Надявам се 2017 г. да донесе нови върхове н развитието на организацията ни. На конгреса трябва да отидем със сериозни инициативи и намерения и да направим нашето Сдружение истински родолюбива и силна организация" – каза доц.д-р Алексей Стоев, председател на БТС по време на церемонията по връчване на наградите.

Коледният концерт на хор „Планинарска песен „Филип Аврамов" и изпълненията на Йодлеровия състав към него създадоха празнично настроение.

Btsbg.org © 2023 All rights reserved