ДА СПОРТУВАМЕ ЗАЕДНО

04/10/2021

На 2 октомври на Националния стадион „Васил Левски” се състоя проява под наслов „Да спортуваме заедно”. Под това име е и спечеленият от район „Оборище” проект, подкрепен от Столична община и осъществен със съдействието на Сдружение спортен клуб „Приорити спорт” и Българския туристически съюз. В събитието се включиха над 130 деца, които заедно със свои родители дойдоха в съботния ден, за да се включат в състезанията по лека атлетика на различни дистанции, в бягане с препятствия и щафета.

 

Целта на проявата, включена в Европейската седмица на спорта и реализирана по повод Световния ден на туризма, бе да се провокира у подрастващите желание да водят по-здравословен начин на живот.

 

„Искам да усетя вкуса на победата” – каза десетгодишната Яна Петрова от училище „Св. св. Кирил и Методий” в гр. Костенец.

 

Най-добре представилите се в състезанията получиха медали. От организаторите бе помислено и за участието на възрастни, които имаха възможност да се включат в бягане на 3000 метра.

 

В програмата бе предвидена и работилница по жонглиране, където представители на Нов цирк се погрижиха децата да придобият нови умения и да изпитат нови емоции.

 

Btsbg.org © 2022 All rights reserved