Екип на БТС се срещна с кмета на Община Костинброд

09/02/2024

На 6 февруари представители на БТС проведоха работна среща в Община Костинброд. От страна на общината присъстваха кметът Трайко Младенов, зам.-кметът Александър Ненов, адв. Георги Янев и г-жа Бистра Боянова – PR. БТС беше представен от Васил Николов - член на управителния съвет на БТС, и Кристиан Пенчев – експерт „Хижи и маркировки“.

Основна тема бяха предстоящите масови ученически мероприятия походът „По пътя на ботевата чета Козлодуй – Околчица“ и Национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи за приз “Кристален еделвайс”

Обсъдени бяха също училищните образователни лагери, разработени от БТС през 2023 г. по програми на Министерството на образованието и науката и възможностите чрез тях да се посещават обекти от Национално движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“.

Решено бе в кратки срокове да се проведе съвместна среща с туристическите дружества „Люляк“ и „Кавака“ и с директорите на училищата на територията на община Костинброд.

Дискусията беше част от поредица подобни срещи с общински кметове и училищни директори в Софийска област и област София град с цел активиране на учащите в столицата и нейните околности и увеличаване на тяхното присъствие на споменатите две най-мащабни ученически туристически събития в България.

Btsbg.org © 2024 All rights reserved