Излезе от печат новият брой 5 на вестник „Ехо”

14/05/2018

На първа страница на вестника са публикувани два текста със значими събития Първият е 20-ия юбилеен празник на туристическата песен „Прекрасна си, мила Родино!” – 2018 и вторият текст разказва за големият български алпинист Боян Петров, който тръгна към своя дързък проект – 5 върха за 5 месеца. Но по пътя му към връх Шиша Пангма се случи нещо, което до редакционното приключване на броя на 11 май не стана известно на всички, които се вълнуват от съдбата му. Спасителните акции по издирването му продължават. Засега без резултат.

 

По повод 121 години от смъртта на Алеко Константинов е публикуван спомен на Михаил Такев от май 1897 за последните дни на Щастливеца.

 

От миналия брой продължава информацията за туристическите маршрути до Рилския манастир на експерта Йордан Йорданов.

 

В броя се отбелязват две значими дати – 24 май – Денят на славянската просвета и култура и на славянската писменост и 22 април – Международният ден на земята.

 

В рубриката „100-те национални туристически обекта” са представени Музеят на образованието в Габрово, Географският център на България – местността Узана и Музей „Дом на хумора и сатирата” .

 

Интересни четива са текстовете за Коломбо – най-големият град на остров Шри Ланка и за ранната морска експанзия на Португалия.

 

На страниците на вестника са намерили място много информации, репортажи и птеписи, които са свързани с различни прояви на туристическите дружества по места.

Btsbg.org © 2024 All rights reserved