Излезе от печат последният за 2016 година 12-ти брой на вестник „Ехо”

20/12/2016

Основните събития, които са отразени на страниците му са свързани с Петдесетата томбола на националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта" и връчването на годишните награди на БТС в различни категории: партньорство с държавната власт;

партньорство с местната власт; с национални и природни паркове; със средства за масова информация и сътрудничество с учебни заведения за обучение на кадри за БТС; награди за най-добро туристическо дружество, най-добра хижа, най-добри обекти от 100 национални туристически обекта, най-добър туристически хор. Алпинистът Боян Петров бе удостоен с медал за особени заслуги.

В броя са публикувани и имената на регистрираните в томболата на Националното движение „Опознай Блгария – 100 НТО" и наградите, които те са спечелили.

В рубриката „121 години организиран туризъм" читателите ще получат информация за туристическото дружество „Кайлъшка долина" в гр. Плевен и за учредения Обществен фонд за хижа „Плевен".

В рубриката „100 национални туристически обекта" е представен Архитектурно-историческия резерват в село Боженци.

И в този брой продължава поредицата „Туристическите маршрути около хижите на БТС" на експерта Йордан Йорданов, както и пътеводителят „Ком – Емине" на Яница Илиева и Стефан Илиев.

Доц.Сандю Бешев представя връх Кангчендзьонга в Индия, както и информация по повод 80 години от първото българско изкачване на Олимп.

За светите места, признати за наследство на човечеството от ЮНЕСКО разказва Мариана Ангелова.

Интерес представлява информацията, включена в прогнозен доклад на Междуправителствена група към ООН за бъдещето на планетата към 2010 година.

Как празнуват Коледа в Индонезия – четете на стр. 22.

Редакционният екип пожелава светли Коледно-новогодишни празници на всички читатели.

Btsbg.org © 2023 All rights reserved