Изпълнителният секретар на Българския туристически съюз ДОЦ. Д-Р. ИНЖ. РУМЕН ДРАГАНОВ  съобщи за Радио Благоевград за новите насоки в развитието на БТС

29/06/2020

Изпълнителният секретар на Българския туристически съюз ДОЦ. Д-Р. ИНЖ. РУМЕН ДРАГАНОВ  съобщи за новите насоки в развитието на БТС пред Радио Благоевград, това са Програма „Чистота и сигурност“ и създаването на кооперативи към БТС.

Програма „Чистота и сигурност“ е регистър Българския туристически съюз, в който са предложени препоръки към управителите на туристически обекти. Посочвайки отговорно лице се вписват в регистъра , отговаряйки за спазването на превантивните мерки на туристическите обекти в условията на COVID -19.

Създаването на кооперативи към БТС беше съпроводено с работна среща с представители на „Националното представителство на кооперативните съюзи“, на която се БТС получи насоки за методическото ръководство.

Първия от които е „БТС – екскурзоводи“, ще има кооперативи за планинските водачи, за маркировка и поддръжка на туристически маршрути,  за поддържане на туристически обекти.

Цялото интервю на Росинка Проданова с Румен Драганов можете да чуете на следния линк:

https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101301118/sazdavat-turisticheski-kooperativi-parviat-e-bts-ekskurzovodi

Btsbg.org © 2021 All rights reserved