Изтеглена бе Петдесет и първата томбола на Националното движение  „Опознай България – 100 национални туристически обекта

09/11/2018

Изтеглена бе Петдесет и първата томбола на Националното движение

 „Опознай България – 100 национални туристически обекта

 

На 9 ноември от 13 часа в Залата на Министерство на младежта и спорта бе теглена Петдесет и първата томбола на Националното движение  „Опознай България – 100 национални туристически обекта. Гости на събитието, организирано и проведено от БТС, бяха заместник-министърът на Министерство на културата Румен Димитров, който е председател на Националния координационен съвет на движението и Андрей Панайотов от Министерство на младежта и спорта, който е член на съвета. Присъства и изпълнителният секретар на БТС Зорница Радонова.

 

Тази година Националното движение, което е емблематично за БТС и е създадено в далечната 1966 г., излезе извън националните рамки. То бе презентирано успешно пред министрите на културата на европейските естрани по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и във Велико Търново в панел „Културно развитие”. В него 60% от участниците са млади хора, а в годините се увеличава броят на индивидуалните участници от различни държави, между които Германия, Сърбия, Украйна, Франция, Русия, Дания, Финландия, Канада, Словакия, Виетнам и др.

 

Тази година 306 бяха участниците, регистрирани със 100 печата и получили златни значки, от тях 88 със събрани и печати, и марки. С 50 печата и сребърни значки участниците в томболата са 930, а с 25 печата и бронзови значки 1320.

 

„Ние ще създаваме условия за развитието на това уникално национално движение” каза г-н Румен Димитров и изтегли една от двете голями награди - кола Дачия Сандеро, която спечели Димчо Славчев Славов от Бургас. Зорница Радонова изтегли втората голяма награда - кола Дачия Логан  и тя бе за Иван Обрешков Обрешков от ТД „Еделвайс” – гр. Пловдив. Всички регистрирани участници получиха предметни награди: филтриращи кани, цитропреси, електрически кани, тостери, пасатори, декантери за вино и сервизи за вино, купи за плодове и свещници.

 

Списъкът с имената на неполучилите си на 9 ноември награди от томболата ще бъде публикуван във вестник „Ехо” и на сайта на БТС.

Наградите ще се раздават до 13 януари 2019 г. включително в стая 518 в Централата на БТС, бул. Васил Левски № 75, 5-ти етаж.

 

 

 

Btsbg.org © 2022 All rights reserved