„Мальовица“ откри сезона със запомнящо се снежно парти

10/02/2020

Ски курортът "Мальовица" откри ски сезона със специално зимно парти и нови и реновирани съоръжения. Стотици гости дойдоха на празника и се насладиха на снежната покривка от над метър и половина. Тържествата започнаха от сутринта с официална част, на която присъстваха кметът на Община Самоков Владимир Георгиев, Георги Бенчев, представител на Българския туристическа Веселин Симеонов, представител на „Ви Ай Хънтинг“, новия инвеститор в курорта.

През целия ден настроението не стихна. Греяно вино, зимни игри и много награди зарадваха гостите. Музикалната част бе изцяло в  ръцете на групата „Vintage Bend“, които изпълняваха популярни български хитове и популярна поп музика. За най-малките бяха приготвени много изненади. Всички свободни цяла събота се спускаха безплатно по отлично обработените писти.

„Ние всички сме длъжници на този курорт. Мальовишкият дял на Рила е едно неразкрито богатство, за това искам да благодаря на Българския туристически съюз и след това на новата фирма, която стопанисва съоръженията. Това е едно много обещава начало. Надявам се това да продължи и занапред", каза кметът на Община Самоков Владимир Георгиев.

Георги Бенчев прочете специален поздравителен адрес от името на председателя на Българския туристически съюз д-р Венци Росманов, в което той изрази своята увереност този знаков комплекс за туризма в България да възвърне предишния си блясък. В адреса още се посочва: „Започна ремонтът и възобновяването на хотел „Мальовица", който година и осем месеца тънеше в разруха. Това е една от първите крачки на новото ръководство на Съюза към осъвременяването на спортно-туристическата база, стопанисвана от Българския туристически съюз."

„„Мальовица" е едно прекрасно място и ние ще изпълним обещанието си за сериозни инвестиции. Както виждате вече го правим, за да може всички заедно да се наслаждаваме на зимните спортове и прекрасната природа на Рила.", заяви Веселин Симеонов.

Ски курортът Мальовица включва 5 влека, 4 писти и 2 чайни, които са изцяло обновени и отговарят на всички условия за безопасност. Пистите се обработват с нова, модерна машина за отъпкване на снега. В момента тече работата по модернизирането на хотела, които след ремонта ще предоставя далеч по-добри условя на посетителите.Очаква се пред сезона тук да дойдат много български и балкански туристи. Още от миналия месец в Мальовица работят двата детски влека безплатно.

„Мальовица“ е любима дестинация не само за зимни спортове, но и за туризъм. Тук природата е уникална. В близост се намира Национален парк Рила, което винаги е било предпочитано място за разходка и бягство от големия град.

От „Мальовица“ предупреждават любителите на зимните спортове да следят всекидневно информацията за състоянието на ски зоната и актуалните условия за каране на ски на тяхната Фейсбук страница.

 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved