Международен младежки обмен – Италия 2022

09/12/2022

Международен младежки обмен – Италия 2022

 

            Сдружение „ТД ПЕС „Мусала" - град Самоков стана партньор на италианска организация по проект на Еразъм + за младежки обмен. От 3 до 11 декември т.г. в Момбаркаро, провинция Кунео, Италия 40 млади лидери от пет държави - Италия, Англия, България, Унгария и Македония, се обучаваха в различни активности, свързани с природата и пр. 

            Ние готвихме заедно, играхме, споделяхме нашите емоции, идеи и мечти. Опознавахме трекинга като начин за свързване на места, хора и идеи чрез ходене и един от възможните начини за създаване на връзки.

            Основните цели и задачи на проекта са:

            - Създаване на пространства за общуване сред младите хора; 

            - Създаване на възможности за движение и контакт с природата; 

            - Създаване на пространства за усвояване на нови умения и способности; 

            - Подпомагане на самочувствието, мотивацията и способността за самоуправление и справяне с ежедневните предизвикателства; 

            - Развиване на  релационни и лидерски качества чрез срещи и конфронтация с другите.

            Програмата за обмен бе цели да даде възможност на младите хора да изпитат различни дейности и да опитат силите си в различни области. Всяка дейност е предназначена да създаде агрегиране и сплотеност и се изпълнява така, че да позволи на всеки да бъде активна част от групата. Това е „предизвикателство“ към самия себе си, предпоставка всеки да се научи и да се включи в програмата. Обменът даде възможност на всеки от нас (участници, ръководители и персонал) да създадем прекрасни приятелства, забавления и растеж. 

Марияна ИЛИЕВА –

председател на „ТД ПЕС „Мусала” - Самоков

Btsbg.org © 2024 All rights reserved