МЛАДЕЖИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ПРОЕКТА ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЯ НА 100-ТЕ НТО

17/10/2023

На 13 октомври т.г. в Дома на културата „Средец” – София се състоя поредното 12-то издание на младежкото събитие „Клубове и организации”. Прочетен бе поздравителен адрес от първия български астронавт Георги Иванов.

Изпълнителният секретар на БТС Лъчезар Лазаров и Яна Петрова направиха обширна презентация на Националното движение „Опознай България – 100 НТО” и представиха проекта на БТС и Yettel за дигитализация на обектите, чрез който участниците в движението вече могат да получават дигитални печати на 100-те НТО, равностойни на хартиените. Представянето провокира интереса на публиката и бяха зададени много въпроси.

Събитието продължи с игри на Младежка мрежа на КТ „Подкрепа; обучение „Първи стъпки на родопски хора” с помощта на представители на  Фолклорен ансамбъл „Родопа” – Смолян и гайдаря Петър Янев, наблюдение на звезди чрез „Астрономическа асоциация „София” и младежки инкубатор по астрономия. Най-добре представилите се групи участници бяха отличени от авторитетно жури и получиха различни награди, като посещение на НАО „Рожен” - Смолян, посещение на Софийския планетариум, награди на списание „Космос” и др.

Btsbg.org © 2023 All rights reserved