На Белмекен се проведе алпийско ски рали за купа „Сърнена гора“

16/03/2023

Състезанието по ски-алпинизъм за купа „Сърнена гора“, организирано от клуба по ски-туризъм при старозагорското туристическо дружество, се състоя на 4 март т. г. за 15–ти пореден път и за трети път в района на високопланинската спортна база „Белмекен”.

Непрестанна мъгла и липса на достатъчно сняг поради високите температури затрудни трасьорите. Трасето от около 15 км и 1200 м положителна денивелация бе маркирано перфектно ит над 20 човека от Туристическо дружество "Сърнена гора", гр. Стара Загора и приятели, сред които и председателят на БТС Венцислав Венев.

Благодарение на Цецо Цонков от алпийски клуб „Железник“ бе избран и осигурен алпийски маршрут, по-известен като „парапет“, с който се слави ралито.

Трасето на състезанието бе подсигурено със съдии на всяко възлово място, както и представители на ПСС – Стара Загора, медицинско лице и моторна шейна със специалното разрешение на Национален парк "Рила" .

Победители в отборното класиране (по двама човека в свръзка) станаха Иван Геров и Кристиан Кобер, в индивидуалното - Александър Димитров, а в групата за деца и любители - Калина Маринкиева.

За всички участници и технически лица в състезанието бяха осигурени подаръци от ТД „Сърнена гора“ – Стара Загора, а на призьорите в трите групи бяха връчени и награди.

Btsbg.org © 2024 All rights reserved