Приключенски лагер в Рила

20/06/2024

Публикуваме без редакция отзив от един от възрастните, придружаващи групата четвъртокласници по време на Tридневния Общо въвеждащ модул на Туристически образователен лагер, проведен от Български туристически съюз (БТС) в к.к. Мальовица:

"Здравейте,

Отправям първо огромни благодарности за търпението, докато се спрем на оферта, и организацията въпреки всички препятствия.
От името на всички родители искам да благодаря на водача за неговата всеотдайност и грижа към децата на всяка крачка и през цялото време.
Програмата беше наситена с образователни занимания, свързани с туристическата екипировка, маркировка, ориентиране, работа с карта и компас, преминаване през въжен парк, разпъване на палатки (някои се справиха изненадващо бързо).
Времето беше чудесно за преходи, игри на открито и край реката.
От хижа "Мальовица" децата наблюдаваха с бинокъл алпинисти на отсрещните скали.
В музея на алпиниста бяха впечатлени от разказите на водача за покоряването на връх Еверест от българската експедиция преди 40 години - разгорещено задаваха куп въпроси и останаха много впечатлени от смелостта на алпинистите, от саможертвата и риска, който са поели.
Не пропуснахме да пием от най-ароматният чай край лагерният огън, направен на място от водача със собственоръчно събрани борови връхчета, листа от боровинки и други тайни съставки.
Изненадващо край лагерният огън, докато децата пееха, се приближи Кума Лиса, която добави към приключенската обстановка възклицанието на децата "Лисица, лисица.... Е, това вече не е истина!".
Но всичко беше истина и то само за три дни!
Знаехме, че три дни са малко и не очаквахме, че ще се насладим на такова изобилие от преживявания. Мечтаем за следващото приключение с БТС!

Поздрави!
Желина"

За информация и записвания: 0882 966 300

Btsbg.org © 2024 All rights reserved