РАБОТНА СРЕЩА НА МИНИСТЪРА НА ТУРИЗМА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БТС

05/10/2020

РАБОТНА СРЕЩА НА МИНИСТЪРА НА ТУРИЗМА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БТС

 

Българският туристически съюз е изключително важен партньор на Министерството на туризма за утвърждаване на България като целогодишна здравословна и сигурна дестинация в днешните условия на глобална ковид-криза. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на  състоялата се на 25 септември работна среща с председателя на БТС доц. д-р Венци Росманов.

„Правителството на България предприе спешни социално-икономически мерки за рестарт на отрасъл туризъм, който пострада най-тежко от пандемията. Не можем обаче да ги реализираме без съвместните усилия на държавата, местната власт, професионалните сдружения, неправителствения сектор” - посочи министър Марияна Николова. Тя обърна специално внимание върху ролята на социалния туризъм, който насърчава вътрешните пътувания и здравословния отдих на българите.

По време на работната среща бяха обсъдени въпроси по поддръжката на хижите в България и стопанисването на пещерите. Министерството ще изиска подробна информация за тях и ще насърчи публично-частното партньорство за привличане на повече посетители, както и за улесняване на достъпа до тях.

„Ние като институция сме готови да съдействаме според правомощията си, за да се намери най-добрият изход по тези и други дискусионни теми. Така туристическите региони с обекти на БТС ще могат да приемат по-голям брой български и чуждестранни гости” - посочи министър Марияна Николова.

Д-р Росманов изрази задоволството си от подновения диалог между държавата в лицето на Министерство на туризма и БТС, което ще улесни решаването на проблемите.

 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved