СНЕЖЕН ПРАЗНИК В ОСОГОВО

14/02/2023

И тази година туристите от туристическо дружество „Осогово“, гр. Кюстендил, организираха снежен празник в Осоговската планина. В местността Иглика се събраха туристи от всички възрасти и след чаша кафе и чай всички бяха готови за забавлението.

        Какво е зимата без правенето на снежни човеци? Ако поне веднъж не направиш такъв, имаш чувството, че изобщо не е имало зима. Туристите направиха безброй снежни фигури. Всичките бяха много оригинални и неповторими. Настроението се приповдигна и под съпровода на снежни детски песни и хорца. Последваха стрелба в кош, снежен бейзбол, снежно хоро, „двама са малко трима са много“, точна стрелба, точно в целта и други. Зимното дърпане на въже създаде много емоции, защото при играта често се случва единия отбор да падне, а какво по-безопасно от това да паднеш в пухкав бял сняг. Зимата е най-подходящият сезон за много интересни игри и за дишане на свеж въздух. Много смях, игри, слънце, чудесно настроение, забавление и невероятни карнавални костюми. Получи се истински празник!

        Разбира се, най – интересната част след всичките игри са наградите. Имаше за всеки по нещо: за най – малкия участник – Митко (само на 4 години), за най – активните (Цвети – 12 г. и Яна – 11 г.), приз „Снежна принцеса“ – принцеса Карина и приз „Снежна кралица“- кралица Зоя Моравска и много други. Всички останаха много доволни от гостоприемството на домакините.

        Туристите с нетърпение очакват следващите прояви на ТД „Осогово“ гр. Кюстендил. И както и да се каза тя, важното е, да се забавляваме!

Силвия МИХОВА – секретар на ТД „Осогово“ - гр. Кюстендил

 

Btsbg.org © 2023 All rights reserved