Среща на оперативното ръководство на БТС и стопанисващите обекти на Сдружението във Витоша и Люлин планина

01/12/2022

Среща на оперативното ръководство на БТС и стопанисващите обекти на Сдружението във Витоша и Люлин планина

 

На 30 ноември 2022 г. в централата на Български туристически съюз се проведе среща на оперативното ръководство на Сдружението с представители на почти всички обекти на БТС във Витоша и Люлин планина. От страна на БТС присъстваха председателят Венцислав Венев, изпълнителният секретар Лъчезар Лазаров и служители от отдел „Хижна дейност“ и „Спортно-туристическа дейност“.

 

Една от целите на събирането беше хижарите да се запознаят един с друг, за да могат да обменят своевременно опит при решаването на възникнали проблеми, с които част от тях вече са се сблъсквали.

 

Сред обсъжданите теми бяха лошото състояние на автомобилните трасета във Витоша и почти пълната липса на снегопочистване до обектите през зимния сезон, както и достъпът на автомобили в планината в почивни и празнични дни. Обсъдени бяха също възможностите за финансиране на неотложните аварийни ремонти на хижите и заслоните, а също и тяхната заетост за предстоящите Коледни и Новогодишни празници и предлагането на туристически пакети за тях.

 

В крайна сметка присъстващите останаха доволни от тази първа среща и се обединиха около идеята тя да се провежда по-регулярно, за да може да се реагира своевременно многобройните наболели проблеми на стопанисващите обектите във Витоша и Люлин планина.

Btsbg.org © 2024 All rights reserved