Срещи-семинари на дружествата с ръководството на БТС

14/11/2023

През ноември оперативното ръководство на Сдружение „Български туристически съюз” организира работни срещи-семинари с туристическите дружества в страната. Към настоящия момент са проведени три от тях в Пловдив, Сливен и Шумен, а до 25 ноември предстоят срещи във Велико Търново, Враца, София и Банско.

Обсъдени бяха промени и предложения в Правилника за маркировката на пешеходните маршрути и маршрутите за планинско колоездене в Република България. Представена бе информация за целите и задачите на БТС като Национално представена организация за спортно-туристическа дейност и възможностите, които този статут отваря пред съюза и туристическите дружества – кандидатстване с проекти по програми на Министерството на младежта и спорта (ММС) и по-конкретно възможностите за кандидатстване по програмите „Спорт за всички” и „Спортът – начин на живот” към ММС.

На семинарите бе отбелязано, че БТС възстановява предлагането на планински застраховки и застраховки „Асистанс в чужбина”. Ръководството на БТС се обърна към туристическите дружества с призив да подкрепят разпространението на  вестник „Ехо”, издание на БТС, чрез набирането на абонаменти в настоящата абонаментна кампания (до 15 декември т.г.).

От ръководството на БТС очакват до 30 ноември т.г. туристическите дружества, членове на БТС, да изпратят предложенията си за прояви в Националния календарен план на Сдружение „Български туристически съюз” за 2024 г.

Btsbg.org © 2023 All rights reserved