ВИСОК ИНТЕРЕС КЪМ ОФЕРТИТЕ И ДЕЙНОСТИТЕ НА БТС НА "Ваканция & СПА Експо 2024"

14/03/2024

В Интер Експо Център в София започна 40-тото юбилейно издание на международното туристическо изложение Ваканция & СПА Експо 2024 с над 200 изложители от три континента – Европа, Азия и Африка. То се провежда от 13 до 15 март в София, с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

Българският туристически съюз участва със свой щанд на изложението – А.14 в изложбена зала № 4. Освен туристическа информация на посетителите се предлагат оферти за планински туризъм, детски образователни лагери, планински застраховки и застраховки асистанс в чужбина, туристическа литература и др.

„Интересът на посетители и професионалисти към офертите и дейностите на БТС е огромен, заяви изпълнителният секретар на съюза Лъчезар Лазаров. Това се отнася както за екскурзионните летувания, походи, почивки и детски образователни лагери, така и относно информация за дейностите и инициативите на БТС. Впечатлени сме и от интереса към нашата организация от различни медии – радиа, телевизии и сайтове”, посочи Лазаров.

Най-големият ежегоден форум на туризма у нас бе открит от министъра на туризма Зарица Динкова. След отправеното приветствие  тя посочи: „Българският туризъм премина през големи предизвикателства (пандемия, войни), но излиза от тях по-силен в умението си да представи изключителния туристически потенциал на страната ни. Доказателство са резултатите, постигнати в обединение... Вярвам, че с непрекъснатото усъвършенстване на българската туристическа оферта интересът към страната ни ще се повишава, както заради успешните реформи, които осъществяваме, така и заради факта, че България има какво да предложи на света – прекрасни условия на морските и планинските ни курорти, красива природа, високо качество на обслужване... – всичко това ще привлича все повече туристи в България”, завърши министър Динкова.

Btsbg.org © 2024 All rights reserved