Н А Р Е Д Б А ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПРЕХОД "ПО СТЪПКИТЕ НА СТОИЛ ВОЙВОДА -  2021" ГРАД СЛИВЕН

Н А Р Е Д Б А ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПРЕХОД "ПО СТЪПКИТЕ НА СТОИЛ ВОЙВОДА -  2021" ГРАД СЛИВЕН

 

I. ВРЕМЕ И МЯСТО:

1. Преходът ще се проведе на 31 юли  и 1 август 2021 год. с маршрут от местност „Куш бунар” на Карандила  до село Нейково

2. Стартът ще бъде даден на 31.07.2021 год. от 9.30  часà  от местност „Куш бунар” на Карандила

 3. Финалът на прехода ще е до 1800 часà на 31.07.2021 год.  в центъра на село Нейково                                                                                                                                4. За участие в прехода организаторите осигуряват транспорт за извозване на  палатки и друг багаж от Долна лифтова станция в 8.00 часа и от местност „Куш бунар” в 9.00 часа

5. Есе за делото на Стоил войвода ще се представи  от 9.00 до 9.30  часà на „Куш бунар” преди старта

 

II. ПРАВО НА УЧАСТИЕ – В прехода могат да вземат участие представители на дружества и  клубове от цялата страна, както и индивидуални участници. Непълнолетни участници представят декларация за участие по образец от родител.

 

III. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ – Всеки участник трябва да представи на Ръководството на прехода индивидуална или групова поименна планинска застраховка за дните на проявата  и  декларация за участие в проявата на собствена отговорност (попълва се на място).

 

IV. ЕКИПИРОВКА И СЪОРЪЖЕНИЯ – Екипировката да бъде съответстваща за сезона и продължителността на прехода (7-8  чàса) при дневни условия, задължително фенер/челник с резервни батерии за лагера. Желателно е участниците да имат в себе си зареден мобилен телефон.

 

 

V. МАТЕРИАЛНИ УСЛОВИЯ:

1. ТД “100-те войводи” поема разходите за извозване на палатки и друг багаж.

2. За обяд задължително да се носи храна и вода, резервни дрехи при изпотяване. Ще се пресича на шест места непълноводна река.

3. Всички останали разходи са за сметка на дружествата, клубовете или на самите участници.

4. На място на палатковия лагер ще има фирма, която ще предлага скара, безалкохолни и бира.

5. На 1 август в 10.00 часа ще има представяне от страна на жителите на село Нейково на делото на  Стоил войводовата чета  и тамошният известнен герой Дели Ради.

6. В 12.00 часа с организиран транспорт се отправяме към село Жеравна за разглеждане и обяд в тамошните заведения,  след тръгваме  към село Медвен за посещение на природната забележителност „Синия Вир”.

VI. КОНТРОЛНО ВРЕМЕ В ДЕНЯ НА ПРЕХОДА – 8 чàса.

VII. КОНТРОЛНО ВРЕМЕ ЗА  ВТОРИ ДЕН – ПРИБИРАНЕ ОКОЛО 16-17.00 ЧАСА В ГРАД СЛИВЕН

VIII. ИЗВЪНРЕДНА ОБСТАНОВКА – Всички участници са длъжни да се съобразят с правилата, въведени от отговорните лица, свързани с извънредната обстановка в страната, включително препоръката за ползване на маски на закрито и спазването на социална дистанция.

Организаторите не носят отговорност за неспазването на тези правила от страна на участниците!

IX. ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ – На място в 8.00 часа на Долна лифтова станция и в 9.00 часа на местност „Куш бунар”, Карандила

 

ЗА СПРАВКИ, ИНФОРМАЦИЯ и ЗАПИСВАНИЯ – Туристическо дружество “100-те войводи”,

Телефон: 0899825074  Надежда Иванова

 

 

 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved