П Р А В И Л А за провеждане на традиционен поход, „От тука започва България”- 14-15 април 2018 година – гр. Шумен

ТУРИСТИЧЕСКО  ДРУЖЕСТВО "МАДАРСКИ КОННИК" гр. Шумен

Шумен ул. “Хр. Ботев” № 15 тел. 054/97-84-48 / GSM 089 66 88 543

 

П Р А В И Л А

за   провеждане на традиционен поход, „От тука започва България”- 14-15 април 2018 година – гр. Шумен

 

І.ЦЕЛ И ЗАДАЧИ

Националният пешеходен поход “Оттук започва България” се провежда традиционно в чест на празника на жените 8-ми март с преминаване на исторически, културни и  природни забележителности в Шуменския регион. Целта е да се популяризира пешеходния туризъм и да се утвърдят навиците за активен отдих сред природата и здравословен начин на живот. Тази година походът се посвещава на 1337 г. от създаването на Българската държава, 37 годишнина на паметник „Създатели на българската държава” и 116 годишнина на ТД “Мадарски конник” – Шумен.

II. МЯСТО И ВРЕМЕ

През настоящата година ще се проведе на Шуменско плато в района на Йелдъз табия , с домакинството на ТД „Мадарски конник”, гр. Шумен, в два дни, при следната програма:

14.04. 18 г./   събота /- основна част от проявата

До 10.00 часа – пристигане и посрещане на участниците на паркинга срещу ресторант „5-ти километър” /ГП2, Е 772/.  Поход по маршрут: Стража баир, Йелдъз табия, Чеплак тепе, с. Лозево- обяд и кратка почивка- 13:00- 13:45 ч. – около 7 км. Продължаване в обратна посока по втори, по-лек маршрут до изходно положение- паркинга / 5,4 км/.  Отпътуване за хотел Шумен и настаняване .

Участниците, които не се включват в похода, могат да се настанят в хотел Шумен след 14:00 часа. До тогава могат да направят лека разходка в парка Кьошковете или да посетят забележителности на Шумен .

16:00ч.- 16:30 ч.- придвижване до хотел Шумен в гр. Шумен

16:30ч.- 19:00 ч.- почивка и подготовка за вечерта.

19:00- 24:00ч.- тържествената среща- вечеря с музика и танци в ресторанта на х-л Шумен

 Вечерята включва: салата селска, скара- пилешка пържола от бут, с гарнитура картофена салата, питка, безалкохолно, десерт- паста.

15.04.18 г. /  неделя / - по желание на участниците /при 10+ желаещи/:

- 09:30- поход до х. Букаците и Осмарски скални манастири- отиване и връщане- около 5 часа. Сборно място- пред хотел Шумен, предвижване с коли / собствен транспорт/ до изходната точка- брезова горичка след х. Пазачница.

- или:  пътуване и разглеждане на забележителностите на Шумен- РИМ, къщи- музеи на П. Волов, Панчо Владигеров, Лайош Кошут, Добри Войников, Шуменска крепост, Плиска, Мадара, Преслав- по желание на участниците.

III. ПРАВО НА УЧАСТИЕ, НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 Поканени са всички туристически дружества, индивидуални туристи- жени и мъже.

 Участниците в похода да представят на ръководството на похода следните документи:

1 .Декларация за участие в проявата на собствена отговорност, която се попълва на място.

2.Заявка за участие в похода /по образец/- трябва да се подаде до 10 април 2018 година , като се укаже броя на участниците и колко от тях ще нощуват в хотел Шумен на e-mail: a_filipov [hop] abv [bts] bg (a_filipov@abv.bg),  както и на GSM 0896 688 543 / Мтел/– кратък 8543 /БТС/- Ангел Филипов-председател на ТД”Мадарски конник” или с писмо на адрес – гр. Шумен 9700,  ул. Хр. Ботев 15 за ТД Мадарски конник.

Моля да се обадите на посочените имейл или телефон с предварителна информация за участие – до 31.03.2018 г.

ІV. ЕКИПИРОВКА И СЪОРАЖЕНИЕ

Всеки участник в похода трябва да бъде снабден със стандартна пролетна екипировка, храна за обяд и вода. В хотела има механа, която предлага скара, супи, салати и аламинути.

V. МАТЕРИАЛНИ УСЛОВИЯ

ТД ”Мадарски конник” поема организационните разходи за подготовката и провеждането на проявата. Всички останали разходи за транспорт, храна и нощувка са за сметка на самите участници.

Цената за участие с една нощувка в хотел Шумен и тържествена вечеря е 35  лева. Участниците, които не нощуват в хотела, плащат само за вечеря  – 18 лв.

Линк към сайта на РИМ Шумен: http://museum-shumen.eu/bg/research/

 

 

                                                                                                                         ЗАЯВКА

 

ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД „ОТ ТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ”, ПОСВЕТЕН НА 8-МИ МАРТ – 14-15.04 2018 Г.- ГР. ШУМЕН

 

 

/Моля заявка за участие да се подаде до 10 април 2018 година, на e-mail: a_filipov [hop] abv [bts] bg,  както и на GSM 0896 688 543 / Мтел/– кратък 8543 /БТС/- Ангел Филипов-председател на ТД”Мадарски конник” или с писмо на адрес – гр. Шумен 9700, ул. Хр. Ботев 15 за ТД Мадарски конник./

 

 

 

 

 

 

Заявител : …………………………………………………………………..

                                /ТД- име, град или индивидуален участник- имена/

 

Телефон за връзка: …………………………………

 

Електронна поща: …………………………………..

 

Брой участници общо: ……..  души, от тях :

 

-   нощуващи в хотел „Шумен” на 14.04 ….... д.

 

< >без ползване на нощувка- ………….  д. 

 

 

 

ПОДПИС : ………………… / ……………………. /

 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved