БТС участва в кръгла маса за реализиране на Бранд България

30/01/2024

На 30 януари т.г. в хотел „Маринела“ в София се състоя дискусия на тема  „Бранд България 2024 – модерният разказ за културата и туризма. Имиджът на страната ни в националната и международна комуникация“

Събитието бе организирано от Националният борд по туризъм, съвместно с Медия Стандарт и Общество Културно Наследство, представител на Европа Ностра в България, както и с институционалното партньорство на Министерството на туризма и Българската стопанска камара. От БТС (който е член на Националния борд по туризъм) участва председателят Венцислав Венев.

Специално участие във форума взеха министърът на туризма г-жа Зарица Динкова и министърът на културата г-н Кръстю Кръстев. В дискусията участваха представители на законодателната, местната власт, научните среди, неправителствения сектор, медиите. Целта на дискусията бе да очертае от една страна плана на Министерство на туризма за развитие на културно-исторически туризъм четири сезона, основан както на културно-историческото и природно наследство, така и на допълнителните, но все по-търсени в световен план видове съпътстващ туризъм: балнео и СПА, винен, кулинарен, приключенски, конгресен.

От друга страна форумът представи подробно визията на Министерство на културата за превръщане на културното наследство в база за културно-исторически туризъм.

           

 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved