ЕКСПЕРТИ ОТ БТС С ЕМОЦИОНАЛНА ЛЕКЦИЯ В 117 ДЕТСКА ГРАДИНА

16/04/2024

Кристиан Пенчев и Иван Панкев от Сдружение „Български туристически съюз“ проведоха поредния открит урок, част от цялостната стратегия на съюза за подклаждане на планинарски дух в новото поколение. Този път домакин на събитието беше детска градина № 117 „Надежда“ – гр. София. Там експертите от БТС говориха за бивакуване в планински условия пред над 50 въодушевени деца.

Направена беше демонстрацията по приготвяне на храна и топли напитки с туристическо котлонче и ориентиране с компас, като беше обърнато специално внимание на отклонението на стрелката от магнитния север под влиянието на намиращ се в близост метален предмет.

По-традиция най-голям интерес предизвика разпъването на две триместни палатки, в които малчуганите се вмъкнаха с голям ентусиазъм и напуснаха с явно нежелание.

На сбогуване служителите от БТС получиха специален подарък - книжка с планински рисунки, специално изготвена за целта от децата от група „Мечо Пух“.  Последвалата групова снимка пък премина в емоционална групова прегръдка с викове:

  • Вие сте ни любимите! Искаме утре пак да дойдете!
Btsbg.org © 2024 All rights reserved