ГОРДЕЕМ СЕ С ИСТОРИЯТА И ПРИРОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

16/12/2022

ГОРДЕЕМ СЕ С ИСТОРИЯТА И ПРИРОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

 

            18- годишният ученик Иван Стоев от Харманли спечели голямата награда – автомобил от томболата с награди на движението „Опознай родината – 100 НТО” тази година. Той получи автомобила заедно с родителите си Ивалин и Галя и сподели за медиите на БТС: „От малък, заедно със семейството ми – мама, татко и брат ми Радко посещаваме обекти в списъка на движението „Опознай родината – 100 НТО”. Аз тренирам футбол, ние сме семейни фенове на футболния клуб ЦСКА и често присъстваме на негови мачове. Предварително правим програма на пътуванията и съчетаваме мачовете или летните почивки с посещения на туристически забележителности в съответния регион. Тримата – аз, татко и брат ми сме носители на златни значки. Щастлив съм, че спечелих голямата награда – автомобил. Догодина смятам отново да участвам в томболата.

            Бащата на Иван – Ивалин Стоев споделя: „Мотивът да посетим обектите от движението „Опознай родината – 100 НТО” бе да се запознаем с природата и историята на България, наградите бяха на заден план. Основно е удовлетворението, че се запознахме с интересни и свети места, че обогатихме познанията си.  Уверени сме, че българите трябва да се гордеят с историята и природата на България.”

            „Най-ярки спомени в мен оставиха Белоградчишките скали, пещерите „Магура” и „Снежанка”, разказва Иван Стоев. Няма да забравя и изкачването до х. „Бунтовна” в тежки метеорологични условия – изпитах удовлетворение и гордост заради преодоляното изпитание”.

            На въпроса какво им дават посещенията на 100-те НТО Иван отговаря - те са сериозна причина да обикна България, помогнаха ми и в училище по предметите история и география. Галя Стоева допълва – споделено време със семейството, а според Ивалин Стоев те дават още познания, разтоварване и бягство от ежедневния стрес.

            А за финал Иван Стоев допълва: „Горд съм, че съм българин. Всички ние, българите, трябва да следваме Алековия завет „Опознай Родината, за да я обикнеш”.

 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved