Кампанията "Хижа на годината" 2023 стартира с парти

10/05/2023

Кои са най-добрите хижи и заслони в България? Къде в планината се готви най-вкусно? Къде използват устойчиво екологични практики? Кои планински обекти са възстановени като за пример?

Елате, за да научим заедно от стартиращия конкурс „Хижа на годината“. Номинациите за най-добри български хижи и заслони ще бъдат обявени по време на специално парти на 15 май от 19:00 ч. в бар-тераса на „Топлоцентрала“ в гр. София. В събитието ще се включат организаторите и партньорите на кампанията, както и всички, които имат отношение към хижите, заслоните и планинарската общност в страната. Освен, че на това парти ще можете да сте от първите, научили кои са номинираните в конкурса планински обекти, ще можете да станете част от планинарското парти с музикалната селекция от IHOU. Готовите да се раздвижат и изпитат баланса си пък ще могат тестват специално създадения за събитието слаклайн парк.

С обявяването на номинациите на 15-и май ще дадем старт на кампанията и отвореното гласуване, в което ще може да се включи всеки на уебсайта huts.360mag.bg.

Ето и кои са категориите, в които ще обявим номинации:
- Най-добра хижа без автомобилен достъп
- Най-добра хижа с автомобилен достъп
- Най-добър заслон, стопанисван от човек на място
- Най-добър заслон, нестопанисван от човек на място
- Хижа/заслон с най-добра кухня
- Хижа/заслон с най-устойчиви екологични практики
- Най-чиста хижа/зажлон (награда на Kärcher)
- Награда за възстановяване на хижа/заслон - “Рестарт”

Вход свободен, без предварително записване.

Очакваме ви на 15 май 2023 г. в бар-тераса на „Топлоцентрала“ в гр. София.!

Основни организатори: 360mag и Сдружение "Български туристически съюз"

Номиниращи организации: асоциация "Планини и хора", Асоциация на парковете в България, Български планинарски съюз, Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС), Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ), Mtb-bg.com, Разказите на хижаря, СДП "Балкани", Сдружение ЗА ЗЕМЯТА

Линк към фейсбук събитието тук.

Btsbg.org © 2023 All rights reserved