МЛАДЕЖИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ДЕЙНОСТИТЕ НА БТС

18/03/2024

На 14 март т.г. в Дома на културата „Средец” в София се състоя 13-то издание на младежкото събитие „Клубове и организации”. Пред предимно младежката аудитория изпълнителният секретар на Сдружение „Български туристически съюз” Лъчезар Лазаров направи обширна презентация на съюза, в т.ч. на Националното движение „Опознай България – 100 НТО” и неговата дигитализация, хижната дейност и маркировката, прояви от Националния календарен план, развитието на ученическия туризъм, програмата за екскурзионни летувания, почивки и походи, детски образователни лагери и др. Представянето провокира интереса на публиката и бяха зададени въпроси.

С цел разработване на младежки проекти бяха организирани 4 отбора. Ментори на групите бяха Невяна Чурукова, Яна Петрова, Габриела Наджакова и Кристиан Пенчев от централата на БТС. Най-добре представилите се участници бяха отличени от авторитетно жури и получиха награди. На второ място се класира отборът с проект, наречен „Зелен час”, чиято идея е учениците да прекарват по един учебен ден седмично сред природата, а след учебните занятия да придобиват планинарски знания и туристически и умения и сръчности. Друг проект бе за изработване на настолна игра, тип „Монополи”, с цел придобиване на знания и популяризиране на 100-те национални туристически обекта.

В програмата на събитието бяха включени още изпълнения на певци от детски филхармоничен хор, представяне на справочник за интерактивна книга-игра за правата на младите хора, лекция на председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, тематично насочена към младите хора; спортни игри и др.

 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved