П О К А Н А - ВРЕМЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИ

09/08/2021

П О К А Н А

                                              

                                   ВРЕМЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИ

 

            Заповядайте на 12 август 2021 г. – четвъртък - в Борисовата градина, под езерото с лилиите от 17:00 часа, където под мотото „Време на възможности” ще се състои събитие по повод Международния ден на младежта. Българският туристически съюз предлага на младите хора възможността да се запознаят отблизо с това, което правят туристически дружества, членове на Сдружение „БТС” и младежки организации и да се включат в специално подготвени за събитието интерктивни дейности и игри.

            БТС ще представи Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта”. Туристическо дружество „Кремиковци” ще разкаже какво прави, а Туристическо дружество за планинарство, екология и спорт Мусала, Самоков ще представи свои бъдещи прояви. Ще има интерактивна игра с ориентиране по компас и карта сред паметниците в Борисовата градина, организирано от Клуб "Валди" – член на Българска федерация по ориентиране с участието на Сдружение за училищен спорт и туризъм „А.С.Пушкин”. Сдружение „Пещерно спасяване” ще предостави възможност за нови емоции чрез т.нар. тролей и онагледяване на рапелна система. Хор „Планинарска песен” ще изпълни обичани песни за природата и Родината, които докосват душата на всеки турист. Асоциацията на студентите медици в България ще акцентира колко е важно да се погрижим за здравето си и в планината. Еко Клуб УНСС ще ни мотивира да поддържаме чистота в природата.

            Уцели мишената и отговори на въпроса, забавлявайки се. Чрез познавателни тестове разбери себе си. Ефектът от пешеходния туризъм върху психичното здраве и Екотерапия – това са други акценти, включени в проявата. От „Български младежки делегати към ООН” ще коментират целите за устойчиво развитие, сред които са доброто здраве, борбата с климатичните промени, живота на Земята и др. Ще има представяне на „ТехноМеджикЛенд” „Природни стихии, Огън и Вода”.

YouthTalents  ще ни припомни, че в живота на всеки младеж идва момент, в който трябва да поеме възможностите в свои ръце и колко е важно да открием таланта в себе си, докато сме младежи. С NextLevel ще можем да се занимаем и с малко фитнес тренировки на поляната.

            Ще имаме възможност да се подкрепим с вода от AQUARIUS, подсигурени от Кока-Кола и да похапнем Био продукти от фирма „Хармоника”.

            Събитието, което е в програмата за отбелязване на Международния ден на младежта, се организира от Дирекция „Младежки политики” на Министерство на младежта и спорта със съорганизатор БТС и се осъществява с подкрепата на Столична община. Всяка от организациите, участващи в събитието, ще има свой щанд.

            За повече информация: 0882966302 – Максимилиян Михайлов

 

Btsbg.org © 2022 All rights reserved