ПАРТНЬОРСКА ВЕЧЕР. БТС НАМЕРИ ПРИЯТЕЛИ

08/09/2021

ПАРТНЬОРСКА ВЕЧЕР. БТС НАМЕРИ ПРИЯТЕЛИ

 

На 3 септември в Дома на културата „Средец” БТС организира Партньорска вечер, в която взеха участие около 150 представители на партньорски организации, с които в продължение на месеци Сдружението проведе няколко събития: „Хайде на лов за отпадъци”, Спортно-туристически ден, Конференция „Ефектът Ковид. Сектор Туризъм”, празник по повод Международния ден на младежта, ежемесечни летни киновечери и планираното за 3 октомври събитие съвместно със Столична община – качване на ученици на Черни връх. Както каза основният организатор Максимилиян Михайлов, целта на проявата бе да се благодари на партньорите и те да се опознаят, включвайки се в интерактивно общуване, в което имаше и забавления, и интелектуално предизвикателство, както и да се създадат контакти с нови партньори, които дойдоха на събитието.

 

Какво всъщност се случи в петъчната вечер? Присъстващите бяха разделени на пет отбора. Те представиха накратко дейността си един пред друг. След това се включиха в урок по народни танци. Трима от младежите от ансамбъл „Средец” им показаха стъпките на две хора и присъстващите с много настроение се включиха в изиграването им. В непосредствена приятелска атмосфера се стигна до третия ключов за партньорската вечер момент, а именно Инкубатора за идеи. Всеки един от отборите формулира идея за проект и след това го представи пред останалите. Проектите бяха: „Обратно към природата”, „Пътешествие през времето в Западни Родопи и по старите римски пътища”, „Наука на планината”, „Зелена обиколка в миналото” и „Фестивал „Традиции и съвременност”. Според гласуване, което се проведе в края на вечерта, печелившият проект е „Наука на планината”. Той предвижда преходи между пет хижи с различни обучителни дейности във всяка от тях за това как трябва да сме подготвени за общуването си с планината.

 

Изпълнението на хор „Планинарска песен” – един от отколешните партньори на БТС, предизвика спонтанни аплодисменти в залата. Колкото до спечелилия проект – на него му предестои да се случи.

 

 

 

Btsbg.org © 2022 All rights reserved