По пътеките на Етрополска Стара планина 2024 г.

13/06/2024

ПОКАНА

БЪЛГАРСКИЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ, ТД „ТУРИЗЪМ, СПОРТ И ЕКОЛОГИЯ  ЕТРОПОЛЕ“ - ЕТРОПОЛЕ И СПОРТЕН КЛУБ ПО ТУРИЗЪМ „ЕТРОПОЛЕ 2001“

Ви канят на

            Национален туристически поход с туристически събор „По пътеките на Етрополска Стара планина 2024 г.”. Той се провежда с цел популяризиране на туристическото движение, повишаване на физическата дееспособност  и морално-волеви качества на участниците, създаване на навици за посещения в природата и патриотично възпитание (изнасяне на беседи и поднасяне на цветя на паметниците по маршрута).

            Маршрут на похода:

            Първи ден, 5 юли: Етрополе, манастир „Св. Троица“, м. „Кокалското“, пр. „Кашана“. Нощувка на х. „Кашана“.

            Втори ден, 6 юли: х. „Кашана“ вр. Мургана, вр. Мара Гидия, м. Хаджиица, х. „Чавдар“ - обяд, м. Равни дел (нощувка в палатка).

            Трети ден, 7 юли: м. Равни дел – Етрополе

            На 5 юли (петък) в 8.30 ч. пристигане на участниците в похода пред Туристическия център в центъра на Етрополе (кафе „Маргарита“) и в 9 часа откриване на Националния поход. Следва 8 часа преход. В Националния туристически поход могат да участват  деца, младежи и възрастни, които се занимават с пешеходен планински туризъм.

            Заявки за участие се приемат в срок до 25 юни 2024 г. чрез: 

            е-mail: katidotcheva [hop] abv [bts] bg ()

            или на тел.: 0886813474 или 0877813471 - Кати Дочева;

            0888139146 - Илия Василев

            Домакините поемат организационните разходи и разходите за транспорт на екипировката, а всички останали разходи са за сметка на училища, клубове, дружества или на самите участници. Таксата за участие на човек е 50 лв., която включва нощувка, вечеря и закуска на х. „Кашана”. В м. Равни дел ТД ТСЕ „Етрополе“ осигурява топла супа и чай.

            Всеки участник сам си осигурява екипировка – шалтета, палатка и спален чувал за нощувката в палатковият лагер.

Кати ДОЧЕВА – председател на ТД „Туризъм, спорт и екология – Етрополе” 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved