Приключи работата си 51-вият Извънреден конгрес на БТС

18/06/2019

 

На 15 юни в Рехабилитационен център „Здраве” – гр. Банкя се проведе 51-вият Извънреден конгрес на Сдружение „БТС” при следния дневен ред:

  1. Приемане на отчет за дейността на БТС за 2017 и 2018 г.
  2. Отчет за финансовата дейност на БТС за 2017 и 2018 г. и приемане на бюджета на БТС за 2019 г.
  3. Отчет на Инспектората на БТС за 2017 и 2018 г.
  4. Избор на ръководни органи на БТС – Управителен съвет, Председател и Инспекторат, поотделно за всеки избор.

Гости на конгреса бяха Лиляна Арсова – директор на Дирекция „Туристическа политика” в Министерство на туризма и Асен Марков – Главен секретар на Министерство на младежта и спорта, които поздравиха делегатите и им пожелаха спорна работа.

 

Делегатите избраха ръководство на конгреса в състав – проф. д-р Алексей Стоев –  досегашен председател на БТС, Красимир Статков и Ангел Башов – членове на УС на БТС. Бяха избрани помощни органи: Секретариат, Мандатна комисия, Комисия по приемане на бюджета за 2017 и 2018 г. и проект на бюджет за 2019 г., Комисия по молби, сигнали и жалби, Комисия по предложенията за избор на ръководни органи на БТС и Инспекторат, Комисия по провеждане на изборите на ръководни органи на БТС и Инспекторат. Избран бе и Пресцентър.

 

Делегатите получиха книжки с отчета за дейността на БТС през 2018 г. По първа точка председателят проф. д-р Алексей Стоев направи анализ на случващото се в отчетния период и говори за успешните партньорства с ресорните министерства – Министерство на младежта и спорта, Министерство на туризма, Министерство на културата и Министерство на околната среда и водите. Той изказа надежда, че в най-скоро време БТС ще получи статут на национално-представена организация за спортно-туристическа дейност и ще получи лиценз. В своето изказване Алексей Стоев говори за медийната атака и нападките от страна на Българския планинарски съюз, но изрази увереността си, че работата на конгреса и последващите действия на ръководството на БТС и на всички негови членове ще бъдат в посока на възходящото развитие на нашата любима организация.

 

Изпълнителният секретар на БТС Зорница Радонова прочете експозе, в което акцентира върху повишения международен авторитет на БТС в Европейската пешеходна асоциация и Балканския планинарски съюз, както и доброто партньорство с държавните институции и националните и природни паркове.

 

Делегатите изслушаха и главния счетоводител Емил Кушлев. Първото заседание на конгреса приключи с приемане на отчетите за дейността на БТС и Ииспектората, както и с приемане на финансовия отчет и бюджета за 2019 г.

 

Делегатите гласуваха в три секции. Те единодушно решиха избора за Председател, Управителен съвет и Инспекторат да стане с тайно гласуване. Работата на конгреса бе разделена на две заседания. Следобедното заседание приключи с обявяване на резултатите от вота. За Председател на БТС бе избран доц. д-р Венци Росманов – председател на ТД „Кайлъшка долина” – гр. Плевен.

За членове на Управителния съвет бяха избрани:

Проф. д-р Атанас Георгиев – председател на Българската федерация по ориентиране, Атанас Сивков – председател на ТД „Черноморски простори” – гр. Варна, Георги Гацин – председател на ТД „Сърнена гора” – гр. Стара Загора, Георги Георгиев от ТД „Амбарица 1912” – гр. Троян, Георги Димитров – секретар на ТД „Трапезица 1902” – гр. Велико Търново, Жельо Желев – председател на ТД „Орлово гнездо” – гр. Казанлък, Зорница Радонова – изпълнителен секретар на БТС, д-р Ивайло Лачев -.ТД „Вежен” – гр. Тетевен, Карел Маринович – секретар на ТД „Приста” – гр. Русе, Красимир Статков – председател на ТД „Берковица” – гр. Берковица,  проф. Огнян Герджиков, доц. д-р инж. Румен Драганов – член на Контролния съвет на Сдружение „Национален борд по туризъм”, Румен Стоянов – председател на ТД „Хайдут”  и акад. Стефан Воденичаров – БАН.

 

За членове на Инспектората бяха избрани: Виолета Атанасова – председател на ТД „Дочо Михайлов” – гр. Силистра,  Георги Пидов – председател на ТД „Вихрен 1925” – гр. Банско,  адв. Иванка Стефанова – председател на ТД „Рилски турист” – гр. Самоков, Руси Минев – председател на СТД „Академик” – гр. Русе и Стоян Иванов – председател на ТД „Яворови скали” – гр. Поморие.

 

 

Btsbg.org © 2023 All rights reserved