РЪКОВОДСТВОТО НА БТС СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДРУЖЕСТВА ОТ СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ

25/07/2022

РЪКОВОДСТВОТО НА БТС СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДРУЖЕСТВА ОТ СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ

 

          Първата от серията срещи на оперативното ръководство на БТС  се проведе в Разград на 22 юли т. г. с дружества от Североизточна България. Неин домакин бе туристическо дружество „Буйна кръв“ - Разград.  Присъстваха представители на ТД „Родни балкани“ – Варна, ТД „Караджата“ – град Дулово, ТД „Владислав Варненчик“ – Варна, СТПД „Академик“ - Русе, ТД „Приста“ - Русе, ТД „Белите брези“ - Борово, ТД „Мадарски конник“ – Шумен и ТД „Буйна гора“ - Разград.

          Обсъдени бяха редица проблеми на актуалното състояние на дружествата и на съюза, споделени бяха идеи, добри практики и конструктивни предложения за подобряване на работата по важни теми, като: защита, управление и стопанисване на материалната база в системата на БТС; прекратяването на договори за безвъзмездно и безсрочно ползване на обекти; предложението за провеждане на извънредно Общо събрание на БТС; спортно-туристическите дейности; нормативната база и поддържането и на маркировката на маршрутите и др.

          Ръководството на съюза изказва задоволство от проявената активност в дебатите и благодари на представителите на дружествата за активното им участие.

 

 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved