С ПРИЗНАТЕЛНОСТ ПРЕД ПАМЕТТА НА ЩАСТЛИВЕЦА

13/01/2022

С ПРИЗНАТЕЛНОСТ ПРЕД ПАМЕТТА НА ЩАСТЛИВЕЦА

 

На 13 януари от 11.00 часа Българският туристически съюз отбеляза 159 години от рождението на своя патрон - писателят и общественикът Алеко Константинов. На тържеството пред бюст паметника на Щастливеца в Борисовата градина се събра множество от представители на туристическите дружества от София, певците от хор „Планинарска песен” и членовете на Управителния съвет инж. Васил Николов, изпълнителен секретар на БТС, Зорница Радонова и проф. Атанас Георгиев.

Председателят на БТС Атанас Сивков припомни основни моменти от живота на основоположника на организирания туризъм в България. „До ден днешен ние пазим заветите на Алеко Константинов и те оставят дълбока диря у нас, която пребъдва поколение след поколение ” -  каза той и поднесе от името на БТС цветя на признателност.

С много настроение хор „Планинарска песен” изпя популярни туристически песни и така на тържеството в мразовития януарски ден отново събралите се туристи  и експерти от Централата на БТС доказаха, че обичта към род, Родина и природа са устои, без които не можем – нито днес, нито утре. 

Btsbg.org © 2024 All rights reserved