СКРЪБНА ВЕСТ

29/03/2021

СКРЪБНА ВЕСТ

На 24 март т.г. ни напусна дългогодишният деятел на организирания туризъм в България ГЕОРГИ ИВАНОВ КАНЕВЧЕВ

Жоро, както го наричахме, ще запомним като общителен и сърдечен колега със слънчева усмивка, приятел и отдаден на работата си професионалист.

Завършва ВИФ (Национална спортна академия), специалност „Международен туризъм“. Владее немски, руски и български езици. Дълги години работи в ГС и ЦС на БТС и Българската федерация по туризъм (БФТ). Десетки години участва в международни конференции по подготовката на Международната гребна регата по р. Дунав – ТИД и е ръководител по целия маршрут от Инголщадт до Силистра, както и на водни походи по български реки,  рафтинги по р. Струма и др. Активно участва в организацията и провеждането на състезания по ски и коло-походи, прояви на ученическия туризъм, надпревари за приз „Кристален еделвайс" на язовир „Копринка" и др. Организира семинари и изнася лекции в ЦПШ „Мальовица" и хижи на Витоша и в Родопите. Представлява БФТ в конгреси и конференции на БТС. Жоро е и дългогодишен сътрудник на вестник „Ехо“,  негови материали поддържат информираността на читателите за различни спортно-туристически прояви от календара на БТС и БФТ.

Дори в последните, тежки години от живота му, той не губи ведрия си дух и нрав. Крепят го любовта на всеотдайното му семейство и обичта на дългогодишните му приятели от цяла България.

Поклон пред делото и паметта му!

Почивай в мир, скъпи приятелю!

От колегите, приятелите, БТС, БФТ и екипа на в. „Ехо“

Btsbg.org © 2022 All rights reserved