Върбан Петков спаси 42 души в горящ влак

08/11/2022

Върбан Петков спаси 42 души в горящ влак

 

            Нашият колега Върбан Петков – секретар на ТД „Владислав Варненчик”, планински водач и началник на група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” – Варна бе награден от кмета на града Иван Портних за принос, инициативност и професионализъм при изпълнението на задачи с изключително важно значение за опазването на живота и здравето на хора. На церемонията присъстваха главен комисар Николай Николов, директор на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР и негови колеги-пожарникари.

            На 3 ноември 2022 г., пътувайки във влака по линия София – Варна край гара Каспичан, при вида на силно задимяване във вагона и като предполага наличие на пожар, Върбан Петков предприема бързи адекватни действия за спиране на влаковата композиция, евакуира застрашените пътници, предотвратява последващо разпространение на пожара с наличните средства и така спасява живота на пътниците.

            Поздравяваме и благодарим на Върбан за героичната постъпка и му пожелаваме крепко здраве, много изкачени върхове и по-малко критични инциденти!

Btsbg.org © 2023 All rights reserved